به نام خداوند مهر آفرین
سال 14094 اهورایی، 7037 میترایی، 3753 زرتشتی، 2573 کوروشی (شاهنشاهی) و 1394 خورشیدی

 

این روستا را حتما در پاییز و زمستان ببینید!

این روستا را حتما در پاییز و زمستان ببینید! (+عکس)
آب و هوای روستا در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در پاییز و زمستان سرد است. البته درست است که هوای روستا در پاییز سرد است اما دیدن این روستا.....


ادامه مطلب...

ارسال توسط سورنا

 

سفر به دریاچه 30 میلیون ساله/ نقاشی خدا با رنگ‌هایی که تا به حال ندیده‌اید!

 دریاچه گهر
اما زیبایی خیره كننده و چشم اندازهای بدیع دریاچه سبب شده هر ساله با وجود سختی راه، انبوهی از مردم لرستان، استان های اطراف و دیگر نقاط كشور، با پای پیاده یا....


ادامه مطلب...

ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

رخدادهای تاریخی و آیینی ایران از 21 تا 27 آبان

 




شنبه 21 آبان:

  • اصفهان باردیگر پایتخت ایران شد،  12نوامبر سال 1598 میلادی (21 آبان) شهر اصفهان یک بار دیگر پایتخت ایران شد. شاه عباس اول تصمیم به انتقال پایتخت از قزوین گرفته بود و کار این انتقال هفت سال طول کشیده بود. پیش از دوران سلطنت شاه عباس، اصفهان در سال 931 میلادی به تصمیم «مرداویز» قهرمان ملی ما که سودای احیاء امپراتوری ایران باهمه مراسم و آیین های باستانی اش را در سر داشت، پایتخت اعلام شده بود. وی نخستین مراسم «سده» پس از ساسانیان را در همین شهر برگزار کرده بود و سخن گفتن و نوشتن، جز به فارسی را ممنوع ساخته بود. طغرل سلجوقی نیز مدتی اصفهان را پایتخت خود کرده بود. در سال 1915 هجری (1294 میلادی ـ زمان سلطنت احمد شاه ) هم تصمیم گرفته شد که اصفهان پایتخت شود که به علت ورود نیروهای خارجی متخاصم یکدیگر به ایران و تبدیل ایران به گوشه ای از میدان جنگ جهانی اول عملی نشد.

دوشنبه 23 آبان:

  • خشکسالی سه ساله ایران، 14 نوامبر 467 میلادی، پس از سه سال خشکسالی شدید در ایران، ریزش باران آغاز شد که یک هفته طول کشید و پیروز ساسانی شاه وقت دستور داد که به این مناسبت، از آن پس هر سال در چنین هفته ای جشن بگیرند. خشکسالی سه ساله ایران همزمان با هجوم پی در پی اقوام شمال شرقی معروف به هپتال ها بود که بالاخره «پیروز» مجبور شد در گرگان برای جلوگیری از دست اندازی آنان سدی بلند، همانند دیوار چین بسازد که مردم محل بقایای آن را «سد سکندر!» گویند.

سه‌شنبه 24 آبان:

  • تاسیس حکومت غزنویان، 15 نوامبر سال 988 میلادی سبکتکین ازسران طوایف معروف به«ترکان غز = اغوز ها» کابل را تصرف کرد که مورخان این روز را سالروز تاسیس حکومت غزنویان می دانند که عمدتا بر ایران خاوری و گاهی تا «ری» حکومت کردند. ساسانیان برای جلوگیری از ورود طوایف دوردست «آلتائیک» به فرارود (ماوراءالنهر)، در سرحدات شمالی این منطقه (سیر دریا = رود سیحون) پادگانهای متعدد تحت عنوان «مرزبان» تاسیس کرده بودند که پس از افتادن ایران به دست عرب، این پادگانها برچیده شد و مهاجرت آن طوایف به «فرارود» آغاز گردید و عباسیان و پیش از آنان حتی امویان به استفاده از مردان این طوایف در ارتشهای خود پرداختند که اصطلاحا «غلام» خطاب می شدند و از این طریق قدرت یافتند. قدرت گرفتن سبکتکین هم از همین راه بود. وی عمیقتر از پیشینیان خود در ایران خاوری پیشروی کرده بود.

چهارشنبه 25 آبان:

  • نبرد قادسیه و تغییر مسیر تاریخ ایرانیان، نبرد قادسیه میان اعراب مسلمان و ایران 16 نوامبر 636 میلادی آغاز شد و تا نیمروز 19 نوامبر بطول انجامید. این نبرد به شکست نیروهای ایران انجامید و متعاقب آن، اعراب تیسفون را تصرف کردند و سپس به تعقیب یزدگرد سوم شاه وقت که از تیسفون عقب نشینی کرده بود پرداختند و در دو جنگ دیگر، جلولا و نهاوند، نیز او را شکست و به خراسان فراری دادند که در مرو ترور شد. اعراب سپس ایران را شهر به شهر به تصرف درآوردند. در پی سقوط تیسفون بود که اعراب از جزیرةالعرب به بین النهرین (عراق) مهاجرت کردند و شهرهای کوفه و بصره را ساختند.
  • روزی که سنگبنشته های ایران باستان خوانده شدند، 16 نوامبر 1846 را روزی نوشته اند که «سر هنری راولینسونSir Henry C. Rawlinson» موفق به خواندن خطوط میخی سنگنبشته داریوش بزرگ در بیستون شد و آن را ترجمه کرد. این سنگنبشته مربوط به سال 519 پیش از میلاد (2 هزار و 528 سال پیش) است که حدود جغرافیایی ایران در آن مشخص شده و «سند مالکیت میهن ما» بشمار می رود - تنها کشور جهان که چنین سندی را دارد. راولینسون از دهه 1830 تلاش خود را برای خواندن کتیبه های (خط میخی) ایران باستان آغاز کرده بود.

پنجشنبه 26 آبان:

  • کودتای سیاسی در ایران سال 487 میلادی، با این که ارتش ایران به فرماندهی سپهبد «زرمهر» هپتالها را در فرارود (آسیای میانه) شکستی سخت داده بود، بزرگان کشور در یک نشست محرمانه در 17 نوامبر سال 487 میلادی تصمیم گرفتند که بلاش، شاه ساسانی وقت را برکنار و قباد (گواد = گوات) را بر جای او بنشانند و این تصمیم (کودتا)، بدون خونریزی عملی شد. بزرگان ایران از مسامحه بلاش در قبال خزرهای مهاجر به مناطق شمالی دریای مازندران که ستیزه جویی می کردند خسته شده بودند.
  • سالگشت درگذشت «جامی»، مولفان تاریخ فلسفه، پس از تطبیق تقویم میلادی با تقویم هجری قمری، 16 نوامبر را سالگشت فوت نورالدین عبدالرحمن جامی شاعر و فیلسوف ایرانی ذکر کرده اند که در سال1492 (13 محرم 898 هجری قمری) در هرات از این دنیا رفت. کرونیکلرهای غرب سالروز درگذشت جامی را 19 نوامبر این سال نوشته اند. جامی برجسته ترین فارسی سرای قرن پانزدهم میلادی 18 اوت سال 1414 میلادی (817 هجری قمری) در «جام» واقع در خراسان بزرگتر به دنیا آمده و در هرات و سمرقند تحصیل کرده بود. وی در عین حال از آخرین صوفیان بزرگ بشمار می آید.

آدینه 27 آبان:

  • روزی که بهرام گور، شاه ایران شد، در پی کشته شدن یزدگرد یکم شاه ساسانی وقت با لگد اسب در نزدیکی نیشابور در نهم نوامبر 420 میلادی، هجدهم نوامبر این سال بهرام پسر کوچکتر او خود را بهرام پنجم شاه ایران خواند. شاپور برادر بزرگ بهرام قبلا در یک درگیری کشته شده بود و «نرسی» برادر میانی، مقام پادشاهی را نمی پذیرفت و بزرگان ایران با شاه شدن بهرام (معروف به بهرام گور) موافق نبودند. یکی از دلایل مخالفت بزرگان این بود که مادر او سوشندخت، یک بانوی ایرانی یهودی بود. بزرگان ایران (و به نوشته مورخان اروپایی: طبقه گرندیز، و یا گراندس) در دوران سلطنت 21 ساله یزدگرد نسبت به پیروان ادیان دیگر، بسیار حساس شده بودند زیرا که یزدگرد وسیعا به مسیحیان قلمرو ایران آزادی مذهبی و اجازه تاسیس کلیسا و حتی تبلیغ داده بود. 
  • روزی که مجلس روسیه متن قرارداد تقسیم ایران را دریافت کرد!  18 نوامبر سال 1907 ایسفولسکی وزیر امور خارجه وقت روسیه متن قرارداد انگلستان و روسیه منعقد در 31 اوت همین سال مبنی بر تقسیم ایران میان خود را به پارلمان تازه تاسیس روسیه (دوما) جهت اطلاع تسلیم کرد. این قرارداد که بدون توجه به استقلال ایران که 12 قرن قدرت اول و یا یکی از دو قدرت برتر جهان و از لحاظ ادبیات و معارف تا قرن هفدهم در سطوح بالا قرار داشت تنظیم و به اجرا گذارده شده بود در سن پترزبوگ به امضا رسیده بود.

  برگرفته از تارنمای دکتر انوشیروان کیهانی زاده 





تاريخ : یک شنبه 22 آبان 1390برچسب:دوما,بهرام گور,یزدگرد اول,لگد اسب,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 


تنها آب‌انبار هفت بادگیری جهان، در ریگزارهای یزد فرو مي‌رود



سورنا لطفي‌نيا :
 
تنها آب انبار هفت بادگيري جهان، در روستاي تاريخي «عصرآباد» استان يزد، است. هفت بادگیر قد کشیده پيرامون آب انبار، همانند دکل های کشتی غرق شده در حال فرو رفتن زیر ریگزارهای کویر هستند.
به گزارش مهر؛ عصر آباد روستایی متروک است که تا 60 سال پیش نزديك به 50 خانوار در آن زندگی می‌کردند اما با خشک شدن كاريز(:قنات) محل زندگی خود را رها کرده و دیگر به آن‌جا بازنگشتند. نام پيشين این روستا «مجومرد» بوده و در زبان فارسی قدیم به نام مرد جویای محبت شهرت داشته است.
آب انبار هفت بادگیر موجود در این روستا بازمانده‌اي از روزگار قاجار است و در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۷۵۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ویژگی بزرگ این آب انبار داشتن هفت بادگیر بلند است. هر بادگیر دارای چهار بادگير در هر سو است. آجر خشت خام، ساروج، گچ و قلوه سنگ عمده مصالح به‌کار رفته در این سازه است.
اما از آن‌جایی که روستای عصرآباد و روستاهای پيرامون آن همواره زير هجوم توفان های شنی است اکنون این آب انبار با همه‌ي هفت بادگیرش در حال فرو رفتن در میان تلی از شن‌های روان است، حال آن‌که هیچ گردشگری راه بدان‌جا ندارد و کمتر کسی آماده است کیلومترها از یزد فاصله بگیرد تا این سازه‌ي  روبه نابودي را ببیند.
هر چند که سازمان میراث فرهنگی یزد چند سال پیش آب انبار را بهسازي(:مرمت) کرد اما از آن همه رسیدگی اکنون دیوار نوشته‌های روی آب انبار را می توان دید و حفاران غیرمجاز را که پيرامون این روستا، خاک‌ها را زیر و رو می كنند تا شاید عتیقه‌ای بیابند.
 








تاريخ : پنج شنبه 19 آبان 1390برچسب:ریگزار,دکل,عصرآباد,عصر آباد,مجومرد,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

در ارگ آزادی تهران چشم به راه شما هستيم
غرفه‌ی «امرداد» در جشنواره‌ی بين‌المللی راه ابريشم برپاست



خبرنگار امرداد - اشکان خسرو پور :

هفته نامه‌ی امرداد در دومين جشنواره‌ی بين‌المللی راه ابريشم ، چشم‌به راه دوستداران تاريخ و فرهنگ ايران است.
«امرداد» در اين جشنواره كه با باشندگي سفيران كشورهاي مسير جاده‌ی ابريشم همچون عراق، تاجيكستان، قرقيزستان، ژاپن، كره‌جنوبی و... آغاز شد، تا آدينه ٢٠ آبان‌ماه در ارگ آزادی تهران چشم به راه دوستداران است.
غرفه‌ی امرداد همزمان با برگزاری دومين جشنواره‌ی بين‌المللی راه ابريشم، هر روز از ساعت ١٥ تا ٢٢ برپاست.
ارگ آزادی در خيابان آزادی . نبش بزرگراه يادگار امام، قرار دارد.






تاريخ : پنج شنبه 19 آبان 1390برچسب:امرداد,راه ابریشم,یادگار امام,یادگار,ارگ آزادی,,
ارسال توسط سورنا


ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 19 آبان 1390برچسب:ام رستم,دکتر مصدق,,
ارسال توسط سورنا


نجات جان یک انسان در یوتا
عکس متحرک نه برای اینه که بگیم ما بهتریم یا آمریکایی ها، بلکه برای اینه که فکر کنیم وقتی اتفاق مرگباری می افته کارهایی دیگری هم به جز فیلم گرفتن و آپلود کردنش رو یوتیوب و یا وایستادن و جیغ و داد کردن میشه انجام داد ، این سالهای اخیر در ایران چند مورد از این حوادث فقط فیلم جزغاله شدن و جان دادن انسانها رو دیدیم و مردمی که مشغول تماشا کردن و فیلم گرفتن هستند . . . .



ادامه مطلب...

تاريخ : سه شنبه 17 آبان 1390برچسب:جان انسان,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

يازده هزار دست‌نوشته‌ی خطی پارسی، جهانی می شود



سورنا لطفی نيا :
دست‌نوشته‌های پارسی جای گرفته در مجموعه‌ی نسخه‌های خطی كتابخانه‌ی بريتانيا، تا سه سال ديگر در شبكه اينترنت در دسترس همگان خواهدبود.
با انجام پروژه ديجيتالی کردن دست نوشته‌های پارسی، تا سه سال ديگر بيش از يازده هزار اثر، از دست نوشته‌های پارسی در مجموعه‌ی نسخه‌های خطی کتابخانه بريتانيا از راه اينترنت در دسترس همگان قرار مي‌گيرد.
به گزارش ميراث فرهنگی؛ بر پايه‌ی برنامه ريزی های انجام شده، دست نوشته‌های پارسی موجود در مجموعه‌ی دست‌نوشته‌های اين کتابخانه و با خواست دسترسی آزاد پژوهشگران و دوستداران در سراسرجهان، تا سه سال ديگر ديجيتالی و در اينترنت پخش می شود.
مجموعه دست نوشته‌های پارسی در کتابخانه بريتانيا يکی از بزرگ‌ترين و نامدارترين مجموعه‌های جهان است که در برگيرنده‌ی بيش از ١١٠٠٠ نسخه‌ی خطی اصل، از همه‌ی سرزمين‌ها و فرهنگ‌های جهان، درباره‌ی ايران است. اين مجموعه، از ديد زمانی نيز دامنه‌ی گسترده‌ای از سده‌ی ١٢ ميلادی تا امروز را دربر می گيرد. بسياری از اين دست نوشته‌ها، متون بسيار کميابی هستند و برخی نيز دارای تصويرها و نگاره‌های بی مانندی هستند که امروزه از نامدارترين مينياتورها و نقاشی های مکتب‌های نقاشی ايرانی و مغول شناخته شده‌اند. هم اکنون دسترسی به اين آثار تنها از راه مراجعه به کتابخانه شدنی است.
با انجام اين كار، آثارموجود، در شمار مواد و آثار پژوهشی آنلاين خواهند بود که امکان بالا بردن سطح تحقيقات و موضوعات پژوهشی را در همه‌ی حوزه‌های همسو به ويژه موسيقی ايرانی و نقاشی و ادبيات پارسی فراهم می کند . همچنين امکان معرفی و شناخت و نيز نگهداری از بخشی از ميراث گران‌سنگ ايران، برای نسل‌های آينده، فراهم می شود.






تاريخ : سه شنبه 17 آبان 1390برچسب:گران سنگ,خط,دست خط,دست نوشته,,
ارسال توسط سورنا


ادامه مطلب...

تاريخ : سه شنبه 17 آبان 1390برچسب:ایران و ژاپن,پیشرفت,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 
دانش‌آموزان «گرمدره»، در يک دژ باستانی درس می خوانند
   
 
سورنا لطفی نيا :
نزديک به ٧٨ دانش‌آموز روستای گرمدره استان چهارمحال و بختیاری همچنان در مدرسه‌ای که در دژ تاریخی این روستا جاي دارد، درس می‌خوانند.
این دانش‌آموزان همراه با انجام بازی‌های کودکانه خود در این دژ، به درس و كسب دانش می‌پردازند.
به گزارش همشهري؛ مدرسه‌ی این دانش‌آموزان درون دژ جای گرفته و دانش‌آموزان از این‌که در یک دژ تاریخی بازی می‌کنند و درس می‌خوانند بسیار خوشحال هستند.
مدرسه شهید محمد منتظری روستای گرمدره در سال 1362 بنيادگذاری شد و آغاز به كار كرد.
«فیروز مردانی» مدیر مدرسه‌، با اشاره به ديرينگی دژ که به روزگار قاجاریه می رسد، گفت: «بسیاری از مردم، تاریخ این دژ را بیش از این می‌دانند و آن را به روزگار صفویه نسبت می‌دهند و شوند(:دلیل) این سخن را جای گرفتن در كنار رودخانه‌ی زاینده رود می‌دانند.»
مردانی افزود: «از این شمار دانش‌آموزان مدرسه، 40دانش‌آموز دختر و 38 دانش‌آموز پسر هستند. حصار‌های این مدرسه را دیوارهای دژ تاریخی ساخته‌اند و این مدرسه درون یک اثر تاریخی زیبا جای دارد که شوربختانه به شوند بي‌مهري سازمان میراث فرهنگی استان روبه‌نابودی است. در فصل زمستان وبا آغاز بادوباران هر روز شاهد از بین رفتن بخشی از این سازه بسیار زیبای تاریخی هستیم.»
مردانی با اشاره به اینکه ضلع شمالی وباختری(:غربی) این دژ تاریخی برای دانش‌آموزان خطر ساز است، گفت: «شماری از کشاورزان در پشت دیوار این بخش درختکاری کرده وبا هر آبیاری و نم شدن دیوار بخشی از دیوار نابود می‌شود که هر دم برای دانش‌آموزان خطر ساز است.»

به باور مردانی، سازمان میراث فرهنگی در زمینه نگهداري و بهسازی(:مرمت) این دژ تاریخی مسوول است و اهالی روستا از سازمان مربوطه خواستار نگهداری و بهسازي آن، که نشانگر ديرينگي و شناسه‌ی(:هویت) مردم و روستاست، هستند.
يكی از دانش‌آموزان درباره‌ی اين مدرسه گفت: «در روزهایی که باریدن برف آغاز می شود، آفتاب تنها بخش‌‌هایی از مدرسه را می‌گیرد که این بخش‌‌ها بیشتر کنار دیوارهای شمالی است که روبه‌نابودی است و دانش‌آموزان بیشتر آن بخش را برای بازی برمی گزينند و این کار باعث می‌شود که مربیان کنار بچه‌ها حضور داشته باشند تا برای آنها مشکلی پیش نیاید.»




تاريخ : سه شنبه 17 آبان 1390برچسب:دژ تاریخی,فیروز مردانی,گرمدره,دژ باستانی,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

داستان مرد باغبان با خسرو



سورنا لطفی‌نیا :
آورده‌اند كه روزی خسرو انوشيروان به تماشای دشت و‌ دمن به بيرون از شهر رفت. در راه پيرمردي را ديد كه هرچند، شهرستان وجودش(بدنش)، روبه نابودی گذارده‌ بود، و آمد و شد(كارايی) خبرگيران كار آزمده(گوش و چشم)، از چار دروازه(چار سو) باز آفتاده(ناتوان) شده بود، و سی و دو آسيا(دندان) همه در پهلوی يكديگر از كار افتاده بود؛ اما شاخ آرزوهايش در برگ‌ريزان زندگی(پيری)، شكوفه‌ی تازه بيرون می آورد. و بر لب چشمه‌ی زندگانيش پس از رفتن آب سرزندگی، چمن‌های سبزی روبه رشد گذارده بود.(با آنكه جوانيش‌پايان يافته بود، اما هنوز به زندگی با چشم اميدواری نگاه می كرد) و با همه‌ی پيری، درخت انجير می نشاند. خسرو به او گفت: «ای پير؛ كاری را كه بايد در روزگار جوانی انجام می دادی اكنون كه پير و فرسوده شده‌ای انجام می دهی؟اكنون هنگام آن است كه ديگر دل از اين جهان بركنی و به جای اين جهان، به آباد سازی جهان ديگر و نشاندن درخت در خرم‌آباد بهشت بپردازی. آيا درختی كه تو امروز می نشانی، تا رسيدن و خوردن ميوه‌ی آن زنده‌می مانی؟» پير گفت: «ديگران كاشتند و ما خورديم، و ما می نشانيم تا ديگران بخورند.»

كاشتند و بخورديم و كاشتيم و خوردند                      چو بنگری همه برزيگران يكدگريم

 

«مرزبان نامه» نوشته‌ايست پندآموز، دربرگيرنده‌ی ٩ فصل، كه آن را «مرزبان بن رستم شروين» از شاهزادگان تبرستان، در سال‌های پايانی سده‌ی چهارم هجری مهی(:قمری) نوشته است. اين كتاب را «سعدالدين وراوينی» در سال‌های نخست سده‌ی هفتم مهی، تصحيح كرده است.






تاريخ : یک شنبه 15 آبان 1390برچسب:دشت و دمن,دشت,دمن,درخت انجیر,انجیر,شروین,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 


رخدادهای تاریخی و آیینی ایران از 14 تا 20 آبان

 



گروه مردم :


یکشنبه 15 آبان:

  • سپاهیان ایران پیش به سوی قسطنطنیه، واحدهایی از ارتش ایران که مامور تصرف قسطنطنیه (استانبول امروز) و پایان دادن به حکومت رومیان بر گوشه شمال غربی آسیا شده بودند ششم نوامبر سال 608 میلادی از کوههای توروس (ترسوس واقع در جنوب غربی ترکیه امروز) گذشتند. فرماندهی ارتش امپراتوری ایران پس از بازگرفتن سوریه، نیروهای خود را دو دسته کرده بود؛ یک سپاه مامور تصرف همه فلسطین و دو سپاه راهی تصرف قسطنطنیه شده بودند و سپاهیانی که مامور تصرف قسطنطنیه شده بودند در این روز ازکوههای توروس گذشته بودند .
  • شش روز پس از اعلان جنگ انگلستان به ایران (بر سر هرات)، ششم نوامبر سال 1856 میلادی ــ شش روز پس از اعلان جنگ انگلستان به ایران بر سر هرات، نیروهای انگلیسی مستقر در هند عازم جنگ با ایران شدند. این عملیات ضد ایران را «سر جیمز آوت رام» فرماندهی می کرد. در آن زمان لرد «پالمرستون» نخست وزیر انگلستان بود.     نیروهای انگلیسی یکم ژانویه سال 1857 (درست دو ماه پس از روز صدور اعلان جنگ) بوشهر را تصرف کردند و دولت وقت ایران را مجبور به صرف نظر کردن از هرات ساختند که قرنها حاکم نشین خراسان و زادگاه شاه عباس و یکی از مراکز فرهنگ و ادب ایران بوده است.

دوشنبه 16 آبان:

  • یک روز درخشان در تاریخ ایرانیان؛ روزی که ایران باردیگر ابر قدرت جهان شد، هفتم نوامبرسال 260 میلادی در شهر تیسفون (مدائن ــ 36 کیلومتری جنوب بغداد امروز) شاپور یکم، رئیس وقت کشور ایران از دودمان ساسانی، در مراسمی در برابر والرین (پوبلیوس لیسینیوس والریانوس) امپراتور روم و ژنرالهایش که بر دست و پایشان زنجیر بود؛ ایران را تنها ابر قدرت جهان اعلام کرد. والرین و ژنرالهایش درجنگ به اسارت ایران در آمده بودند و این روز نه تنها یکی از روزهای درخشان تاریخ میهن گرامی ما، بلکه همه مشرق زمین است.
  • ورود نیروهای عثمانی به آذربایجان در نوامبر 1914 ، در این روز در سال 1293 (7 نوامبر 1914) متعاقب ورود نیروهای روسیه به ایران، نیروهای عثمانی با مستشاران آلمانی خود به آدربایجان وارد شدند. کردهای قلمرو عثمانی (ترکیه و عراق) نیز از فرصت سوء استفاده و به ایران رخنه کردند و .... 

سه‌شنبه 17 آبان:

  • همه قلمرو امپراتوری روم در آسیا به تصرف ایران درآمد، پس از پیروزی درخشان ایران در جنگ سال 53 پیش از میلاد در منطقه حرّان (کارهه) که ضمن آن کراسوس از اعضای سه گانه شورای عالی ریاست بر روم و پسرش کشته و هفت لژیون رومی منهدم شد، «ارد Orod» شاه وقت ایران از دودمان اشکانی به مداخله در امور روم پرداخت و این مداخله در جریان جنگ داخلی رومیان (سال 49 تا 44 پیش از میلاد) به اوج خود رسید و شاه ایران هردم از یکی از سرداران رومی که بر سر کسب قدرت با هم می جنگیدند حمایت و وعده کمک نظامی و اعزام سرباز می داد و آتش اختلاف را شعله ور می ساخت .

چهارشنبه 18 آبان:

  • سالگشت مرگ یزدگرد یکم بانی شهر یزد بر اثر لگد اسب، نهم نوامبر سال 420 میلادی یزدگرد یکم از دودمان ساسانیان که رهسپار جنگ و بیرون راندن هون ها از مناطق شمالی ماوراءالنهر بود در محل چشمه سبز (چهل و چند کیلومتری نیشابور) بر اثر لگد اسب کشته شد. وی خود تصمیم به رام کردن یک اسب سرکش گرفته بود. یزدگرد یکم 21 سال بر ایران سلطنت کرد و در دهه اول قرن چهارم میلادی شهر یزد را ساخت که نام وی بر آن نهاده شده است. از کارهای مهم یزدگرد تحمل ادیان دیگر در قلمرو ایران بود. فردوسی در باره واقعه درگذشت یزدگرد یکم چنین سروده است:
         بغرید و یک جفت زد بر سرش ــ به خاک اندر آمد سر و افسرش
         زخاک آمد و خاک شد یزدگرد ــ ........ 

پنجشنبه 19 ابان:

  • سالروز گشایش آبراه دریای سرخ به رود نیل که به تصمیم داریوش بزرگ ساخته شد، دهم نوامبر سال 518 پیش از میلاد کار ساختن آبراه میان دریای سرخ و رودنیل به منظور عبور کشتی های ایران از خلیج فارس به مدیترانه تکمیل شد. این روز پس از محاسبات تقویمی به دست آمده است.  سنگنبشته های به دست آمده در طول این آبراه نشان می دهد که پس از اتمام کار هر قسمت از این آبراه، جزئیات کار بر سنگ حک و در محل نصب می شد که مشروح آن درکتاب «تاریک و روشن های مصر باستان» تالیف مصرشناس آلمانی «کارول میسلیویک» آمده است که این کتاب توسط دیوید لورتن به انگلیسی ترجمه شده و دانشکاه «کرنل» آمریکا آن رامنتشر ساخته است.

آدینه 20 آبان:

  • سپاسگزاری سنای روم از دولت ایران، یازدهم نوامبرسال 401 میلادی سنای روم از اقدام ایران مبنی بر دادن آزادی مذهبی به مسیحیان سپاسگزاری کرد که در صورتجلسه مذاکرات آن روز این مجلس درج شده و باقی مانده است. یزدگرد یکم، شاه ساسانی ایران که در سال 399 میلادی به سلطنت رسیده بود پس از دریافت درخواست دولت روم مبنی بر دادن آزادی انجام آیین های دینی به مسیحیان قلمرو ایران، برغم مخالفت موبدان زرتشتی با این درخواست موافقت کرده بود. 

  برگرفته از تارنمای دکتر انوشیروان کیهانی زاده 

 





تاريخ : یک شنبه 15 آبان 1390برچسب:قسطنطنیه,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

پیدا شدن جسد مومیایی شده کنار یک امامزاده

 

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان اوقاف از کشف تعدادی کوزه و یک جسد مومیایی شده در جوار امامزاده سیدسوفی شهرستان ازنا در استان لرستان خبر داد.

 

 

 

 

حسن ربیعی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس، با بیان این مطلب افزود: شب گذشته گروهی گنج‌یاب در حال حفاری غیرمجاز در جوار امامزاده سیدسوفی ازنا همراه با دستگاه گنج‌یاب و اسلحه دستگیر شدند.

وی ادامه داد: این گروه با تطمیع یکی از کارگران طرح توسعه امامزاده سیدسوفی مبادرت به این اقدام کرده بودند که با هوشیاری پرسنل اداره اوقاف ازنا افراد مذکور هنگام این اقدام ناشایست دستگیر شدند.

ربیعی تصریح کرد: گفته می‌شود براساس تصاویر دستگاه مانیتور، اشیاء مذکور شامل چند کوزه و قالب یک جسد مومیایی شده است.

همچنین براساس گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف مدیرکل اوقاف استان لرستان با بیان اینکه این اشیاء تاریخی در دالانی مسقف در کنار امامزاده سوفی کشف شده است، گفت: امامزاده سیدسوفی ازنا هم‌اکنون در حال بازسازی و توسعه است و با مراقبت و هوشیاری توانستیم این اشیاء را قبل از آنکه به یغما برود از چنگ غارتگران میراث فرهنگی نجات دهیم و با همکاری سربازان گمنام امام زمان (عج) عوامل مذکور را دستگیر کنیم.

وی تأکید کرد: شورای تأمین شهرستان ازنا پیش از ظهر امروز جلسه‌ای را با حضور اعضا برگزار کرد و مصوب شد که عصر امروز در محل مذکور اشیاء صورت جلسه و تحویل اداره اوقاف لرستان شود.

مدیرکل اوقاف استان لرستان تصریح کرد: در صورت عدم تأمین امنیت اشیاء این اشیاء به رسم امانت تحویل اداره میراث فرهنگی استان لرستان خواهد شد تا پس از احداث موزه امامزاده سیدسوفی این اشیاء به این موزه بازگردانده شود.

 

 

خبرگزاری فارس





تاريخ : یک شنبه 15 آبان 1390برچسب:مومیایی,ازنا,سید سوفی,سوفی,,
ارسال توسط سورنا

درود...

شماره تلفنهای ضروری همیشه یكی از مهمترین شماره هاییست كه همیشه آدم باید حفظ باشه تا در مواقع ضروری از اونها استفاده كنه ... البته بیشتر ما ایرونی ها شماره 110 و 118 و 119 و 123 و ... رو حفظ هستیم ولی بیشتر اونها رو نمیدونستیم.....



ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 12 آبان 1390برچسب:148,شماره تلفن,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

نظر آیت الله روحانی درباره شخصیت "کوروش هخامنشی"
بعضی از بزرگان مفسرین او را یکی از پیامبران می دانند ولی برای من هنوز ثابت نشده است شاید علت آن هم عدم تتبع من باشد.
 به گزارش «شیعه نیوز» ، به دنبال طرح مطالب مختلف در مورد شخصیت کوروش پادشاه دوره هخامنشیان ،یکی از مقلدین  آیت الله روحانی طی سوالی نظر ایشان را در این مورد جویا شد که معظم له در پاسخی از شخصیت وی تمجید نمودند.

 متن پاسخ به این شرح میباشد :
 باسمه جلت اسمائه
 
 پادشاه بزرگوار، خدمت گذار و غیرظالمی بوده و برای مجتمع غیر از فراهم کردن راحتی در فکرش چیزی نبوده است. مرد متفکر دانشمندی بوده است که نوشته هایش در حقوق بشر همیشه مورد استفاده بوده است و بعضی از بزرگان مفسرین او را یکی از انبیاء می دانند ولی برای من هنوز ثابت نشده است شاید علت آن هم عدم تتبع من باشد.
 
 

 





تاريخ : سه شنبه 10 آبان 1390برچسب:تتبع,شخصیت کوروش,آیت الله روحانی,روحانی,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

 قاسم‌آباد یکی از روستاهای اصیل و تاریخی ایران، واقع در شرق گیلان و از توابع شهرستان رودسر است.

 قاسم آباد ، از دو بخش قاسم آباد علیا  و قاسم آباد سفلی تشکیل می‌شود.

 منطقه قاسم آباد در شهرستان رودسر و در شرق گیلان دارای ویژگی فرهنگی خاصی است،

لباس قاسم‌آبادی ، از قدیمی ترین و اصیل ترین لباس‌های ایران و مشرق زمین است که در جشنواره‌های بین المللی مختلف مد و لباس ، حائز جوایز ویژه شده‌است  لباس زنان قاسم آباد به دلیل تنوع رنگی زیاد و جذابیت بالابسیار معروف بوده و عمومیت پیدا کرده است به طوری که نشانه هایی از این لباس در نقاط دیگر جلگه شرق گیلان دیده می شود.

این لباس شامل یک روسری زیرین به نام (مندیل) که به جای آن از کلاه نیز استفاده شده و با تعداد زیادی سکه در قسمت پیشانی تزیین می شود البته این کلاه مختص قاسم آباد نیست، جلیقه این لباس به مانند جلیقه های دیگر بوده با فرق این که با سکه تزئین شده است. پیراهن لباس قاسم آبادی تفاوت خاصی با پیراهن های نقاط مختلف گیلان دارد.

  دامن آن از پارچه ساده و یا گل دار که روی آن با فرم استانداردی نواردوزی شده تشکیل می شود. البته این فرم نواردوزی در روستاهای مختلف متغیر است و در واقع تکمیل دهنده لباس های مجلسی روستاهای همجوار قاسم آباد شده است.

 همچنان ، مردان قاسم آبادی ، با لباسی مرکب از پیراهن قرمز جگری و شلوار سیاه ، در مسابقات کشتی گیله مردی شرکت می‌کنند.






تاريخ : سه شنبه 10 آبان 1390برچسب:قاسم آباد,مندیل,زرین,روسری زرین,,
ارسال توسط سورنا


ادامه مطلب...

تاريخ : سه شنبه 10 آبان 1390برچسب:هتل عباسی,اجلاس اپک,اپک,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


  تمبر کشور هندوستان به مناسبت بزرگداشت کوروش

 این پیکره، تمبری است که در سال ۱۹۶۹ در هندوستان، و به مناسبت ارجداشت کوروش بزرگ در دوهزار و پانصدمین سالگرد پادشاهی اش چاپ شده است.

 






تاريخ : سه شنبه 10 آبان 1390برچسب:تمبر,تمبر کوروش,بزرگداشت کوروش,,
ارسال توسط سورنا

بنام خداوند کوروش آفرین

 

 

منشور کوروش بزرگ پس از قرآن به فضا می رود!

 

 

ایرنا نوشت: پدر ترویج فناوری فضایی ایران گفت: منشور کوروش با ترجمه فارسی، انگلیسی، روسی و میخی در نوروز دو سال آینده (۱۳۹۲) به فضا ارسال می شود.

'سیروس برزو' روز یکشنبه با حضور در غرفه ایرنا در هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها با بیان این مطلب افزود: از چند ماه پیش در وبلاگ خود برای انتخاب محموله بعدی ارسالی به فضا نظر‌خواهی کردم که در این نظرخواهی، گزینه‌های مختلفی مورد توجه و انتخاب مردم واقع شد که بیشترین درخواست برای منشور کوروش بود.

وی افزود: با توجه به عدم دسترسی و سنگین بودن منشور کوروش و عدم امکان حمل آن با محموله فضانوردان، متن منشور را به زبان‌های میخی، انگلیسی، روسی و پویندو گرانوف.ارسی تهیه کرده و در صورت موافقت کمیسیون های مربوطه در نوروز سال آینده با هماهنگی فضانوردان روسی آن را به فضا ارسال خواهم کرد.

پدر ترویج فناوری فضایی خاطرنشان کرد: نخستین محموله ایرانی ارسال شده به ایستگاه بین المللی فضایی مجموعه‌ای از مینیاتورهای استاد فرشچیان بود که توسط 'ویندو گرانوف' فضانورد روسی به فضا برده که با این کار نخستین نمایشگاه هنری در فضا توسط ایرانیان ایجاد شد.

وی گفت: قرآن کریم چاپ جمهوری اسلامی ایران محموله دوم ارسال شده توسط ایرانیان به فضا بود که در سال گذشته انجام شد .

وی اظهار امیدواری کرد که در آینده ای نزدیک محموله های فضایی توسط ناوهای فضایی ایرانی و فضانوردان ایرانی به فضا ارسال شود.

 

 





ارسال توسط سورنا

 

 
  در ستایش کورش بزرگ
«من بندهای برده داری را بریدم»



هما ارژنگی :

در یک غروب کهنه و بی رونق و تار،

در حسرت یک پنجره تا روشنایی،

در جستجوی روزنی سوی رهایی،

در آرزوی فرصت دیدار «انسان»،

زین می‌کنم من توسن اندیشه‌ام را هر سو شتابان

در زیر چتر آسمان هر جا که پویم

جز درد و اندوه و ستم چیزی به جا نیست

در چار سوی این رباط کهنه گویی




ادامه مطلب...

تاريخ : یک شنبه 8 آبان 1390برچسب:هما ارژنگی,ارژنگی,چتر,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 


سرونوش؛ تنها ذخیره‌گاه جنگلی جهان در گلستان



سورنا لطفي‌نيا :
سرونوش يک گونه‌ی درختی كمياب و آسيب‌پذير است كه تنها زيستگاه آن در جهان، جنگل‌های گلستان است.
به گزارش مهر؛ سرونوش، درختی بومی آسیا، همیشه سبز، دارای پوستی به رنگ قهوه‌ای نزديک به قرمز است که ذخیره‌گاه جنگلی آن در گلستان است. 
این گونه نادر و كمياب از ديد بخش‌بندی گیاهی جزو گونه‌های آسیب پذیر است که شوربختانه در ١٠ سال گذشته ٢٠ درصد کاهش جمعیت داشته است.
برابر ماده ٤٢ و ٤٨ قانون، بريدن این گونه ارزشمند جرم بوده و متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
«حمید سلامتی»، مدیرکل منابع طبیعی گلستان گفت: «دست‌اندازی های بی‌رویه مانند بريدن گسترده‌ی درختان، چرای بيش از اندازه‌ی دام، ذغال‌گیری و.. روند تندی به خودگرفته بود و امروزه با قرق منطقه و اعمال روش‌های علمی و مدیریتی تحت محافظت اداره منابع طبیعی شهرستان علی‌آباد کتول این روند کاهش یافته است.
وي افزود: « ١٩٦ هکتار از ذخیره‌گاه، زير پوشش گونه‌ي نگهداري شده‌ي سرونوش است و بلندمازو، داغداغان، لور، آزاد، کرکو، ممرز، پلت، انجیلی، اوری، خرمندی و انجیر نیز در این منطقه به‌گونه‌ی پراکنده یافت می شود.»
به گفته وی، سرونوش درختی بومی آسیا، همیشه سبز، پوست به رنگ قهوه‌ای متمایل به قرمز، دارای برگ‌هایی به درازاي يک و نيم، تا دو میلیمتر، نورپسند، كم و بيش پايدار به سرما و خشکی با زادآوری بذری است و زيستگاه آن در جنوب شهر فاضل آباد است.
 وی یادآورشد: «پیش بینی می شود با مدیریت درست در كار نگهداري از ذخیره‌گاهها و برنامه‌های احیایی و انجام كارهاي نگهداري مانند كارهاي بیولوژیکی براي جلوگيري از نابودي این گونه ارزشمند، روند خوبي را در راه گسترش این گونه داشته باشیم.»
«علی ناصری» معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان گلستان با اشاره به ديرينه بودن ذخیره‌گاه سرونوش گفت: «در سال ١٣٢٠ نزديك به ٢٠ هکتار از این زمين‌ها در آتش‌سوزي از ميان رفت، اما پس از ٧٠ سال طبیعت بدون دخالت انسان خود را بازسازی کرده است.»
وي افزود: «در استان ٤ گونه سوزنی برگ وجود دارد  که با توجه به شرایط اقلیمی از آنها در جنگل‌کاری استفاده می شود.»
ناصري گفت: «گستره‌ي ذخیره‌اه سرونوش ١٩٥ هکتار است که با توجه به اهمیت موضوع مدیریت حفاظت،حصار کشی انجام شده است.»
 







ارسال توسط سورنا



در آفاق کوروش، چنان درگرفتی

که گیتی چو خورشید خاور گرفتی

تو را همرهی کرد فرّ خدایی

ز فرّ خدا سایه بر سر گرفتی

تو را زاد «ماندان» بهین مام دوران

بزرگی و فرّ را ز مادر گرفتی

تویی پور «کمبوجیه» پارسی‌ پِی

در آگاهی از آن دلاور گرفتی




ادامه مطلب...

تاريخ : یک شنبه 8 آبان 1390برچسب:توران شهریاری,فر,فر خدایی,ماندان,چرخ,اخضر,,
ارسال توسط سورنا


 

 
  به مناسبت 7 آبان روز جهانی كورش
آموزه‌های اشوزرتشت و دموكراسی كوروش



مصطفا رحيمی :




ادامه مطلب...

ارسال توسط سورنا


ترانه‌ای لكی برای كوروش بزرگ
کوروشِ خوش گفتارَ مای



خبرنگار امرداد :
ترانه‌ی «کوروشِ خوش گفتارَ مای» از «لک امير» به همراه برگردان پارسی آن و صدای سراينده برای دوستداران كوروش در زير آمده است:
 




ادامه مطلب...

ارسال توسط سورنا

بنام خدا


خبرگزاری میراث آریا:

 

یونسکو كارشناسانی برای بازدید از پاسارگاد می‌فرستد

 



نگار پاكدل :

هرچند حدود دو سال از مرمت آرامگاه کوروش می‌گذرد اما هماهنگ نبودن رنگ میان سنگ‌های قدیمی آرامگاه با سنگ‌های جدید باعث بروز انتقادهایی شده‌ که گفته می‌شود این انتقادها حساسیت یونسکو را هم نسبت به موضوع بیشتر کرده‌است، تا جایی‌كه یونسكو بر‌آن شده تا گروهی از کارشناسان را برای بازدید از عملکرد سازمان میراث فرهنگی روانه پاسارگاد کند.
به گزارش میراث آریا:«سامان خسروانی»، مدیر بنیاد پاسارگاد در این باره گفته: «انجمن‌های تاریخی سال‌هاست که با شكل نگهداری و مرمت پاسارگاد مخالفت کرده‌اند چراکه به جای استفاده از مرمت‌گران ماهر، از افراد بومی در مرمت آرامگاه کوروش استفاده می‌شود که آموزش‌های لازم را ندیده‌اند.»
خسروانی در ادامه افزود: «مرمت پاسارگاد به دلیل بازتاب‌های جهانی بسیار عجولانه و در مدت زمان کوتاهی انجام شد، به گونه‌ای که برنامه‌ی زمانی مرمت بیشتر از 6 ماه  طول نکشید و با این‌که این موضوع اعتراض‌های انجمن‌های تاریخی را به دنبال داشت اما متولیان میراث فرهنگی حتی به وعده نشستی که قرار بود با  موسسات و انجمن‌های تاریخی داشته‌باشند عمل نکردند».
وی، با تاکید این موضوع که طبق قانون و اصول مرمت باید مرمت‌های ادواری مشخص باشد و بیننده با مشاهده آن پی به مرمت‌های انجام شده ببرد ادامه داد: «هم‌اکنون در مرمت آرامگاه کوروش از مصالحی استفاده شده که در برابر آب و هوا و بارندگی‌ها مقاومت ندارد و مواد مرمتی، همجنس با سنگ‌های آرامگاه نیست، همین امر باعث شده که آرامگاه از جلوه مناسبی برخوردار نباشد.»
خسروانی درباره حساسیت یونسکو به نحوه مرمت پاسارگاد گفت: «البته  ما در جریان متن نامه یونسکو به سازمان میراث فرهنگی نیستیم اما می‌دانیم که سازمان یونسکو حساسیت ویژه ای نسبت به مرمت پاسارگاد دارد به‌ گونه‌ای که گفته می‌شود هیاتی قرار است برای بازرسی به ایران بیایند و از عملکرد میراث فرهنگی بازدید کند، چراکه وضعیت آن بسیار نگران کننده است».
این درحالی است که مدیران مجموعه پاسارگاد با بیان این که چنین نامه‌ای به دست آنها نرسیده اعلام کردند که مرمت‌های صورت گرفته تحت نظر یونسکو بوده‌است.

 






تاريخ : یک شنبه 8 آبان 1390برچسب:مرمت آرامگاه کوروش,,
ارسال توسط سورنا

بنام پروردگاری که بسوی او باز می گردم

 

 

 

 بنام نامی کوروش و آن آزاده جانانی

که جز بر خاک پردیس جهان ایران زمین

پیشانی خود را نسائیدند!

درود بر کوروش بزرگ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دست نوازش پلنگ بر سر موش(تصویر)


http://www.egzaweb.com/upload/files/jensi4.jpg

 

دست نوازش پلنگ بر سر موش(تصویر)


http://khabaronline.ir/images/2011/2/11-2-6-6422813.jpg

http://khabaronline.ir/images/2011/2/11-2-6-6425914.jpg

http://khabaronline.ir/images/2011/2/11-2-6-6435715.jpg

__________________
چیزی در این کره خاکی وجود ندارد که نتوانید آن را بدست آورید .کافی است در ذهن خود این حقیقت را بپذیرید که میتوانید به آن دست یابید.
رابرت کویلر

 

 

 

 

 

 

 





تاريخ : یک شنبه 8 آبان 1390برچسب:آزاده,جانان,جان جانان,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

http://www.smstak.com/wp-content/uploads/2011/01/001.jpg

۷ آبان ، ۲۹ اکتبر : مصادف با روز بزرگداشت کوروش !!!

.

فرمان دادم بدنم را بدون تابوت و مومیایی به خاک بسپارند تا بدنم جزئی از ذرات خاک ایران باشد !
.
.
دستانی که کمک می کنند پاکتر از دستهایی هستند که رو به آسمان دعا می کنند
.
.
خداوندا دستهایم خالی است و دلم غرق در آرزوها ، یا به قدرت بیکرانت دستانم را توانا گردان یا دلم را از آرزوهای دست نیافتنی خالی کن
.
.
اگر میخواهید دشمنان خود را تنبیه کنید ، به دوستان خود محبت کنید
.
.
آنچه جذاب است سهولت نیست ، دشواری هم نیست ، بلکه دشواری رسیدن به سهولت است
.
.

وقتی توبیخ را با تمجید پایان می دهید ، افراد درباره رفتار و عملکرد خود فکر می کنند ، نه رفتار و عملکرد شما
.
.
سخت کوشی هرگز کسی را نکشته است ، نگرانی است که انسان را از بین می برد
.
.

 

اگر همان کاری را انجام دهید که همیشه انجام می دادید ، همان نتیجه ای را می گیرید که همیشه می گرفتید
.
.
افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند ، بلکه کارها را بگونه ای متفاوت انجام می دهند
.
.
پیش از آنکه پاسخی بدهی با یک نفر مشورت کن ولی پیش از آنکه تصمیم بگیری با چند نفر
.
.
کار بزرگ وجود ندارد ، به شرطی که آن را به کارهای کوچکتر تقسیم کنیم
.
.
کارتان را آغاز کنید ، توانایی انجامش بدنبال می آید
.
.
انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند
.
.
همواره به یاد داشته باشید آخرین کلید باقیمانده ، شاید بازگشاینده قفل در باشد
.
.
تنها راهی که به شکست می انجامد ، تلاش نکردن است
.
.
دشوارترین قدم ، همان قدم اول است
.
.
عمر شما از زمانی شروع می شود که اختیار سرنوشت خویش را در دست می گیرید
.
.
آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد
.
.
وقتی زندگی چیز زیادی به شما نمی دهد ، به خاطر این است که شما چیز زیادی از آن نخواسته اید

 

دستانی که کمک می کنند پاکتر از دستهایی هستند که رو به آسمان دعا می کنند. کوروش بزرگ

دستانی که کمک می کنند پاکتر از دستهایی هستند که رو به آسمان دعا می کنند. کوروش بزرگ



خداوندا دستهایم خالی است ودلم غرق در آرزوها -یا به قدرت بیکرانت دستانم را توانا گردان یا دلم را ازآرزوهای دست نیافتنی خالی کن کوروش بزرگ



اگر میخواهید دشمنان خود را تنبیه کنید به دوستان خود محبت کنید. کوروش بزرگ



آنچه جذاب است سهولت نيست، دشواري هم نيست، بلکه دشواري رسيدن به سهولت است .کوروش بزرگ



وقتي توبيخ را با تمجيد پايان مي دهيد، افراد درباره رفتار و عملکرد خود فکر مي کنند، نه رفتار و عملکرد شما .کورش بزرگ



سخت کوشي هرگز کسي را نکشته است، نگراني از آن است که انسان را از بين مي برد .کوروش بزرگ



پيش از آنکه پاسخي بدهي با يک نفر مشورت کن ولي پيش از آنکه تصميم بگيري با چند نفر .کوروش بزرگ



تنها راهي که به شکست مي انجامد، تلاش نکردن است .کوروش بزرگ



دشوارترين قدم، همان قدم اول است .کوروش بزرگ



عمر شما از زماني شروع مي شود که اختيار سرنوشت خويش را در دست مي گيريد .کوروش بزرگ



آفتاب به گياهي حرارت مي دهد که سر از خاک بيرون آورده باشد .کورش بزرگ



من یاور یقین و عدالتم من زندگی ها خواهم ساخت، من خوشی های بسیار خواهم آورد من ملتم را سربلند ساحت زمین خواهم کرد، زیرا شادمانی او شادمانی من است.کوروش بزرگ



خداوندا دستهایم خالی است ودلم غرق در آرزوها -یا به قدرت بیکرانت دستانم را توانا گردان یا دلم را ازآرزوهای دست نیافتنی خالی کن. کوروش بزرگ

اگر میخواهید دشمنان خود را تنبیه کنید به دوستان خود محبت کنید. کوروش بزرگ

آنچه جذاب است سهولت نیست، دشواری هم نیست، بلکه دشواری رسیدن به سهولت است .کوروش بزرگ

وقتی توبیخ را با تمجید پایان می دهید، افراد درباره رفتار و عملکرد خود فکر می کنند، نه رفتار و عملکرد شما. کوروش بزرگ

سخت کوشی هرگز کسی را نکشته است، نگرانی از آن است که انسان را از بین می برد .کوروش بزرگ

اگر همان کاری را انجام دهید که همیشه انجام می دادید، همان نتیجه ای را می گیرید که همیشه می گرفتید .کوروش بزرگ

افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را بگونه ای متفاوت انجام می دهند. کوروش بزرگ

پیش از آنکه پاسخی بدهی با یک نفر مشورت کن ولی پیش از آنکه تصمیم بگیری با چند نفر .کوروش بزرگ

کار بزرگ وجود ندارد، به شرطی که آن را به کارهای کوچکتر تقسیم کنیم .کوروش بزرگ

کارتان را آغاز کنید، توانایی انجامش بدنبال می آید .کوروش بزرگ

انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند .کوروش بزرگ

همواره بیاد داشته باشید آخرین کلید باقیمانده، شاید بازگشاینده قفل در باشد.کوروش بزرگ

تنها راهی که به شکست می انجامد، تلاش نکردن است .کوروش بزرگ

دشوارترین قدم، همان قدم اول است .کوروش بزرگ

عمر شما از زمانی شروع می شود که اختیار سرنوشت خویش را در دست می گیرید .کوروش بزرگ

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد .کوروش بزرگ

وقتی زندگی چیز زیادی به شما نمی دهد، بخاطر این است که شما چیز زیادی از آن نخواسته اید . کوروش بزرگ

 





تاريخ : یک شنبه 8 آبان 1390برچسب:کوروش,کورش,خوروش,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


 

کوروش ای شیر ژیان پارسی      ای سخنهایت دمادم راستی

 ای هوای  پاک  شاد  آشتی           میهنت را در جهان آراستی

 





تاريخ : شنبه 7 آبان 1390برچسب:کوروش هخامنشی,دمادم,راستی,شیر ژیان,ژیان,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


پيدا شدن شهری كه هزار سال از گم‌شدنش می گذشت



سليمان لطفی نيا :

برجای مانده‌هایی از شهر گمشده «جرم‌وا» پس از هزار سال در گستره‌ی داراب استان فارس پیدا شد.
هم‌اكنون این شهر باستانی که گفته می‌شود از روزگاران پیش‌ از تاریخ، تا سده‌ی سوم هجری مهی(:قمری) كاربری داشته، به گونه‌ای غیرقانونی كاوش شده است. نشانه‌های این شهر تاریخی را می‌توان در کتاب جغرافیایی ابوعبدالله مِقدسی دید.




ارسال توسط سورنا

بنام خدا

خريدعمارت تاريخی «ملک» با بيست‌و‌دو ميليارد ريال



خبرنگار امرداد- نگار پاكدل :

خانه ملكاداره کل ميراث‌فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری استان بوشهر، عمارت تاريخی ملک را مالک شد. بنا به  گزارش ميراث آريا، «احمد دشتی»، مديرکل ميراث‌فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: «اين اداره کل  با پرداخت ٢٢ميليارد ريال از اعتبارات استانی در سال‌های ٨٩ و ٩٠ مالک عمارت تاريخی ملک بوشهر شد.»
دشتی در ادامه افزود: «بازسازی و استوارسازی اين يادگار تاريخی برای سال‌جاری در اعتبارات استانی پيش‌بينی شده و با همكاری بخش خصوصی اين جايگاه، مجموعه‌ای گردشگری- فرهنگی خواهد شد.»
عمارت ملک، صدسال ديرينگی دارد و گستردگی زيربنای آن ٤٠٠٠ متر‌مربع بوده است و در زمان قاجار به دست معماران فرانسوی و زير نظر مهندس‌های فرانسوی ساخته شده‌ است. عمارت ملک از آن يكی از ثروتمندان بوشهری به نام محمد‌‌مهدی ملک التجاره بوده است و از همين‌روی هنوز هم به خانه‌ی ملک،‌ نامور است.
 






ارسال توسط سورنا

بنام خدا

كنده‌كاری های تازه بر روی «پاسارگاد»، نگهبانان كجايند؟!



خبرنگار امرداد - آفتاب یزدانی :
 اين روزها اگر به پاسارگاد، آرامگاه كوروش بزرگ سری بزنيد، بر ديواره‌ی سنگی آن، نوشته‌هايی خواهيد ديد كه با رنگ و ماژيک و... نوشته نشده، بلكه نگارنده‌اش، زمان بسيار گذاشته و بر يک اثر ملی و جهانی، كنده‌كاری كرده است.
اين كنده‌كاری تا دو ماه پيش بر روی ديواره‌ی پاسارگاد نبود و اكنون هست. البته گفتنی اين كه پاسارگاد نگهبانی دارد، ديوار و حصار هم دارد. 
 

پاسارگاد

كنده‌كاری ها

كنده‌كاري‌ها

عكس‌ها از سياوش آريا است

فرمان دادم بدن مرا مومیایی نکنند و در تابوت نگذارند به خاک بسپارند تا اجزاد بدنم جزو خاک ایران شود.....بیایید به حرمت این مرد بزرگ که 2564 سال پیش به انسان بودن افراد احترام می گذاشت ما هم احترام بگذاریم....به حرمت پدر ایران زمین سخنان زیبایش را نشر دهیم ....کسی که این نوشته ها را کنده کاری کرده چقدر وقت داشته تا این کار را انجام دهد؟تا کی می خواهید اینگونه رفتار کنید؟یک سوال می پرسم....چه اموزشی برای پاسداری از تاریخ و اثار گذشتگان داریم که توقع داریم مردم انرا به کار ببرند؟ در کدام کتاب درسی درباره چگونگی پاسداری از یادگارهای تاریخی سخن گفته شده است؟همین کشورهای تازه به دوران رسیده شاخاب همیشه فارس درهای چوبی قدیمی را از روستا های ما جمع مکنند تا برای خودشان فرهنگ بسازند. ......به مردم باید اگاهی داد ...وقتی از میراث فرهنگی حرف می زنیم...داریم از میراث یک کشور سخن به میان می اوریم...چرا فراموش کرده ایم؟بدانید و بگویید که کوروش بزرگ بخش جدایی ناپذیر تاریخ این مرز و بوم است...بی احترامی به کوچکترین ذره خاک ایران را نباید نادیده گرفت ...کسی که این نوشته ها را حک کرده اگر روی سنگ قبر پدرش این کار را می کردند از طریق قانونی پیگیری نمی کرد؟ روی ساختمان نوساز می نویسند نصب هر گونه اگهی پیگرد قانونی دارد... اینجا چه نوشته اند ؟ در روز جهانی این بزرگ مرد تاریخ کسی که حتی در قران کریم از او به ذوالقرنین یاد شده باید اینگونه قلبمان بشکند وجریحه دار شود....چه باید کرد؟چه باید کرد؟





تاريخ : شنبه 7 آبان 1390برچسب:سیاوش آریا,دیوار,دیواره,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


برگزاری جشن مهرگان در افغانستان



خبرنگار امرداد- آفتاب يزدانی :

 

امسال پس از سال‌ها، جشن باستانی مهرگان به‌‌گونه‌ی رسمی در شهر باستانی هرات، برگزار شد.

 اين جشن روز يکشنبه، دوم آبان‌ماه با شرکت شماری از مقامات ارشد وزارت کشاورزی افغانستان، مسوولان ولايت هرات و ده‌ها تن از کشاورزان برپا شد و قرار است به مدت سه روز ادامه يابد.

 فرآورده‌هاي کشاورزی، دام‌داری و صنايع دستی در اين نمايشگاه، در برابر ديد بازديدكنندگان هستند. اجرای موسيقی سنتي و نمايش‌های سنتی نيز از برنامه‌هاي اين جشن باستاني هستند كه سال‌ها،‌برگزاري آن، فراموش شده بود.
 
 

 به گزارش «دويچه‌وله»، داکتر داوود صبا، والی هرات در آيين گشایش این جشن باستانی گفت: «جشن مهرگان در گذشته‌های دور تا زمان تيموريان (سده‌ي هشتم و نهم هجری) در هرات برگزار مي‌شد.»

 والی هرات در اين جشن گفت که؛ جشن مهرگان به پاس داده‌های خداوند و سپاسگزاری از دهقانان افغان که در شرایط سخت و با نبود امکانات مناسب، زحمت می کشند، برگزار شده است.

عبدالغنی غوریانی، معاون وزارت كشاورزي افغانستان که براي برگزاری این جشن به هرات سفر کرده است، گفت: «برگزاري جشن مهرگان همانند دیگر میله‌ها(جشن‌ها) همچون گل سرخ، گل نارنج و گل ارغوان که در جاهاي گوناگون افغانستان برگزار می‌شود با طبيعت گره خورده است و از ديرباز مردم اين کشور آن را گرامی می‌دارند. این جشن در فصل باردهی کارکرد دهقانان برگزار مي‌شود.» معاون وزارت كشاورزی افغانستان گفت: «نياکان ما شيفته‌ی طبيعت و سرسبزی بودند و از همين رو آغاز طبيعت را در نوروز جشن می‌گرفتند و به بهانه‌ی خزان و گرد‌آوری محصولات جشن‌(‌مهرگان) را برگزار می‌کردند.»
 
 
برگزاری جشن مهرگان در افغانستان، كم و بيش به فراموشی سپرده شده بود. این جشن از بزرگ‌ترین جشن‌های باشندگان این سرزمین بوده است که به تاریخ شانزدهم مهر ماه گاهشمار باستاني، آغاز می‌شده و برای شش روز با رسوم ویژه‌اي ادامه داشته است. ماه مهر/ میزان، در جاهاي نیمه‌گرمسیر افغانستان هنگامه‌ی گردآوری محصولات كشاورزی برای برآورده ساختن نیازمندی‌های زمستان است

فرتورها از «دويچه‌وله»






ارسال توسط سورنا


ادامه مطلب...

تاريخ : شنبه 7 آبان 1390برچسب:کوچه بیوک,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

داستان‌های ادبی کلاسیک: مرزبان نامه 5

 

داستان خسرو با مرد زشت روی

 



سورنا لطفی‌نیا :

http://amordadnews.net/Uload/PG/old/22/891002/Marzban-nameh1.jpgآورده‌اند که روزی انوشیروان برای شکار راهی شکارگاه شد. در بین راه چشمش به مردی زشت روی افتاد. خسرو این پیش‌آمد را نیکو ندانست و دستور داد تا آن مرد را از سر راه دور کنند. هرچند مرد چهره‌اش زشت بود، اما دلی پاک و زیبا داشت. مرد از این کار خسرو نرنجید و با خود گفت؛ خسرو با این کار بر خدای جهان آفرین خورده ‌گرفت، بی‌آنکه بداند که او هیچ چیز را بیهوده نیافریده‌است. من او را از زشتی کارش آگاه می‌سازم. هنگامی که خسرو از شکار برمی‌گشت، بار دیگر از همان راهی که مرد زشت در آنجا بود گذشت.

مرد فریاد برآورد که، مرا با خسرو سخنی است که اگر گوش دهد از سود تهی نباشد.

خسرو دستور داد تا بگوید. مرد پرسید، ای شاه بزرگ، امروز شکار چگونه‌بود؟ خسرو گفت، خوب.

مرد ‌پرسید؛ کار و بار حکومت و خزانه‌ی شاهی چگونه بود؟ خسرو گفت، آن نیز خوب بود.

مرد پرسید؛ آیا امروز پیغام بدی برای تو نیاورده‌اند؟ خسرو گفت نه. مرد پرسید؛ از این همراهان شما کسی دچار آسیب شده است؟ گفت نه. مرد پرسید؛ پس چرا من را به خواری از سر راه خود راندی؟ خسرو گفت، چون دیدار کسانی چون شما را برای مردم ناخجسته دانسته‌اند. مرد گفت؛ اما با آنچه برای شما پیش آمده‌، و آنچه بر سر من رفته‌است، دیدار شما بر من ناخجسته ‌بوده‌است، نه دیدار من برای شما.

 

«مرزبان نامه» نوشته‌ایست پندآموز، دربرگیرنده‌ی ٩ فصل، که آن را «مرزبان بن رستم شروین» از شاهزادگان تبرستان، درسال‌های پایانی سده‌ی چهارم هجری مهی(:قمری) نوشته است. این کتاب را «سعدالدین وراوینی» در سال‌های نخست سده‌ی هفتم مهی، تصحیح کرده است.

 





تاريخ : شنبه 7 آبان 1390برچسب:,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا


آیا رواست که پولهای صدقه و کمکهای مردمی به کشورهای دیگر ارسال شود و مردم ما اینگونه رنج زندگی بردوش کشند!!

 

عکسهایی تکان دهنده: خدا هنوز آن بالا است
در بساط ژنده‌اش رنگ پیدا می‌کنی. رنگ شادی که به زندگی کودکان می‌زند. کاش با فروش بادکنک‌ها، خستگی‌هایش کم ‌شود!
در بساط ژنده‌اش رنگ پیدا می‌کنی. رنگ شادی که به زندگی کودکان می‌زند.عکسهایی تکان دهنده: خدا هنوز آن بالا است

عکسهایی تکان دهنده: خدا هنوز آن بالا است

رنگ
رنگ
رنگ
آبی
زرد
نارنجی
و سفید

عکسهایی تکان دهنده: خدا هنوز آن بالا است

و در دستان پینه بسته‌اش خط و خطوط  فراوان از پیچ و خم زندگی و یک معمای حل نشده هست: «امروز چگونه به فردا می‌رسد؟»

عکسهایی تکان دهنده: خدا هنوز آن بالا است

و خدا هنوز آن بالا است.

عکسهایی تکان دهنده: خدا هنوز آن بالا است

کاش با فروش همه بادکنک‌ها، خستگی‌هایش کم شود!

 






تاريخ : شنبه 7 آبان 1390برچسب:ژنده,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

"گروه مارشال مدرن 7 آبان روز جهانی بزرگداشت کوروش را بر ایرانیان واقعی تبريک عرض ميكند "

بهمين مناسبت توجه شما رو به سخناني از كوروش بزرگ جلب ميكنم :

 

 

 
دستانی که کمک می کنند پاکتر از دستهایی هستند که رو به آسمان دعا می کنند.

 

**********

 

اگر میخواهید دشمنان خود را تنبیه کنید به دوستان خود محبت کنید.
 

 

**********

 

آنچه جذاب است سهولت نیست، دشواری هم نیست، بلکه دشواری رسیدن به سهولت است .

 

**********

 

وقتی توبیخ را با تمجید پایان می دهید، افراد درباره رفتار و عملکرد خود فکر می کنند، نه رفتار و عملکرد شما

 

**********

 

سخت کوشی هرگز کسی را نکشته است، نگرانی از آن است که انسان را از بین می برد .

 

**********

 

اگر همان کاری را انجام دهید که همیشه انجام می دادید، همان نتیجه ای را می گیرید که همیشه می گرفتید .

 

**********

 

افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را بگونه ای متفاوت انجام می دهند.

 

**********

 

پیش از آنکه پاسخی بدهی با یک نفر مشورت کن ولی پیش از آنکه تصمیم بگیری با چند نفر .

 

**********

 

کار بزرگ وجود ندارد، به شرطی که آن را به کارهای کوچکتر تقسیم کنیم .

 

**********

 

کارتان را آغاز کنید، توانایی انجامش بدنبال می آید .

 

**********

 

انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند .

 

**********

 

همواره بیاد داشته باشید آخرین کلید باقیمانده، شاید بازگشاینده قفل در باشد

 

**********

 

تنها راهی که به شکست می انجامد، تلاش نکردن است .

 

**********

 

دشوارترین قدم، همان قدم اول است .

 

**********

 

عمر شما از زمانی شروع می شود که اختیار سرنوشت خویش را در دست می گیرید .

 

**********

 

آفتاب به گیاهی حرارت می دهد که سر از خاک بیرون آورده باشد .

 

**********

 

وقتی زندگی چیز زیادی به شما نمی دهد، بخاطر این است که شما چیز زیادی از آن نخواسته اید .

 

**********

 

من یاور یقین و عدالتم من زندگی ها خواهم ساخت، من خوشی های بسیار خواهم آورد من ملتم را سربلند ساحت زمین خواهم کرد، زیرا شادمانی او شادمانی من است.

 





تاريخ : شنبه 7 آبان 1390برچسب:عدالت کوروش,سهولت,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

7 آبان روز کوروش بزرگ (‌ذوالقرنین‌) گرامی باد
( هدیه مخصوص ایران ویج به دوست داران کوروش بزرگ )



 

اگه خاطرتون باشه ما هر سال در این روز یک هدیه داریم و امسال یک هدیه واقعا خاص داریم برای تمام دوست داران کوروش بزرگ . امسال با دستی پر تر اومدیم و سعی کردیم یک برنامه در شان این مرد بزرگ ایران زمین داشته باشیم . به همین خاطر امسال با آماده کردن یک مولتی مدیا عالی اطلاعات کاملی را در اختیار شما از شخصیت کوروش و حکومت او و در مورد پاسارگاد و منشورش قرار می دهیم .

حجم این برنامه فقط 25 مگ میباشد که شما با اجرای آن در سیستم خود میتوانید به تمام اطلاعات عالی در مورد کوروش بزرگ داشته باشید .


در این مجموعه شما به این اطلاعات به صورت تصویری و کامل دست پیدا می کنید

1- دلیل نام گذاری 7 آبان برای کوروش بزرگ
2- زندگی نامه کوروش بزرگ
3- آخرین سخنان کوروش بزرگ
4- مشهور ترین بخش های منشور کوروش
5- نقشه ایران در زمان امپراطوری کوروش بزرگ
6- معرفی و شناخت بنای پاسارگاد

امید وارم رضایت شما عزیزان دلسوز وطن را فراهم کند



با سپاس از صادق علوی عزیز برای آماده کردن این مجموعه




پس از کلیک بر روی لینک بالا 5 ثانیه بعد قادرخواهید بود تا فایل را دانلود کنید





تاريخ : شنبه 7 آبان 1390برچسب:کوروش بزرگ,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

 

 

 

کوروش بزرگ
شاه پارس، شاه انشان، شاه ماد، شاه بابل، شاه سومر و اکد
شاه چهار گوشه جهان

دوران = ۵۵۹-۵۲۹ پیش از میلاد.(۳۰ سال)
تاجگذاری = انشان، پارس
زادروز = ۶۰۰ یا ۵۷۶ پیش از میلاد
زادگاه = انشان، پارس
مرگ = ۵۲۹ پیش از میلاد
محل درگذشت = سیردریا
آرامگاه = پاسارگاد
پیش از = کمبوجیه دوم
پس از = کمبوجیه یکم
همسر = کاساندان
دودمان = هخامنشیان
پدر = کمبوجیه یکم
مادر = ماندانا
فرزندان = کمبوجیه بردیا آتوسا آرتیستون رکسانا


۷ آبان ماه مطابق با بیست و نهم اکتبر روز جهانی کوروش (سایرس دی) نام گذاری شده است که از دیر باز پارسیان، یهودیان، دوستداران حقوق بشر و هواداران اداره جهان به صورت ملل مشترک المنافع آن را گرامی می دارند و رعایت می کنند.
این روز به مناسبت تکمیل تصرف امپراتوری بابل به دست ارتش ایران (اکتبر سال ۵۳۹ پیش از میلاد) و پایان دوران ستمگری در دنیای باستان برقرار شده است . ۲۵۴۴ سال پیش در همین ماه اعلامیه تاریخی کوروش بزرگ در زمینه حقوق افراد و ملل انتشار یافته بود که نخستین سنگ بنای یک دولت مشترک المنافع جهانی و هر سازمان بین المللی بشمار می آید.
" اینک که به یاری مزدا ، تاج سلطنت ایران و بابل و کشورهای جهات اربعه را به سر گذاشته ام ، اعلام می کنم : تا روزی که من زنده هستم و مزدا توفیق سلطنت را به من می دهد دین و آیین و رسوم ملتهایی که من پادشاه آنها هستم ، محترم خواهم شمرد و نخواهم گذاشت که حکام و زیر دستان من ، دین و آئین و رسوم ملتهایی که من پادشاه آنها هستم یا ملتهای دیگر را مورد تحقیر قرار بدهند یا به آنها توهین نمایند .
من از امروز که تاج سلطنت را به سر نهاده ام ، تا روزی که زنده هستم و مزدا توفیق سلطنت را به من می دهد ، هر گز سلطنت خود را بر هیچ ملت تحمیل نخواهم کرد و هر ملت آزاد است ، که مرا به سلطنت خود قبول کند یا ننماید و هر گاه نخواهد مرا پادشاه خود بداند ، من برای سلطنت آن ملت مبادرت به جنگ نخواهم کرد .
من تا روزی که پادشاه ایران و بابل و کشورهای جهات اربعه هستم ، نخواهم گذاشت ، کسی به دیگری ظلم کند و اگر شخصی مظلوم واقع شد ، من حق وی را از ظالم خواهم گرفت و به او خواهم داد و ستمگر را مجازات خواهم کرد .
من تا روزی که پادشاه هستم ، نخواهم گذاشت مال غیر منقول یا منقول دیگری را به زور یا به نحو دیگر بدون پرداخت بهای آن و جلب رضایت صاحب مال ، تصرف نمایند .من تا روزی که زنده هستم ، نخواهم گذاشت که شخصی ، دیگری را به بیگاری بگیردو بدون پرداخت مزد ، وی را بکار وادارد .
من امروز اعلام می کنم ، که هر کس آزاد است ، که هر دینی را که میل دارد ، بپرستد و در هر نقطه که میل دارد سکونت کند ،مشروط بر اینکه در آنجا حق کسی را غصب ننماید ،و هر شغلی را که میل دارد ، پیش بگیرد و مال خود را به هر نحو که مایل است ، به مصرف برساند ، مشروط به اینکه لطمه به حقوق دیگران نزند .
من اعلام می کنم ، که هر کس مسئول اعمال خود می باشد و هیچ کس را نباید به مناسبت تقصیری که یکی از خویشاوندانش کرده ، مجازات کرد . مجازات برادر گناهکار و برعکس به کلی ممنوع است .اگر یک فرد از خانواده یا طایفه ای مرتکب تقصیر میشود ، فقط مقصر باید مجازات گردد ، نه دیگران .
من تا روزی که به یاری مزدا ، سلطنت می کنم ، نخواهم گذاشت که مردان و زنان را بعنوان غلام و کنیز بفروشند و حکام و زیر دستان من ، مکلف هستند ، که در حوزه حکومت و ماموریت خود ، مانع از فروش و خرید مردان و زنان بعنوان غلام و کنیز بشوند و رسم بردگی باید به کلی از جهان برافتد .
و از مزدا خواهانم ، که مرا در راه اجرای تعهداتی که نسبت به ملتهای ایران و بابل و ملتهای ممالک اربعه به عهده گرفته ام ، موفق گرداند."
کلمه کوروش به معنای خورشید وار ( کور = خورشید) و( وش = مانند) می باشد .ایرانیان کوروش را "پدر" و یونانیان که ممالکشان را فتح کرده بود" سرور"و یهودیان که آزادی را به ایشان بازگردانده بود" مسح کننده"و بابلیان اورا" مردوک به منزله مورد تایید" می نامیدند.
تبار کوروش از پدر به پارس ها و از مادر به مادها می رسد.
اشیتو و یگو پادشاه ماد شبی خوابی در مورد دخترش ماندانا می بیند ، برای وی آنگونه تعبیر کردند که از دخترت فرزندی زاده می شود که بر مادها غلبه خواهد کرد.
این موضوع سبب شد که او تصمیم بگیرد که دخترش را به بزرگان ماد ندهد زیرا از این ترس داشت که دامادش مدعی خطر برای وی شود . دخترش را به(پارسها) کمبوجیه اول که در آن زمان در جنوب غربی ایران حکومت داشتند شوهر داد .
ماندانا پس از ازدواج با کمبوجیه بار دار شد و شاه اینبار خواب دید از شکم دخترش درختی روییده که شاخ وبرگهای آن زمین را پوشانیده که مجدد برای وی تعبیر کردند که از ماندانا فرزندی بوجود خواهد آمد که بر جهان غلبه خواهد کرد . وی دخترش را طلبید و زاده ی وی را به هارپاگ(از بستگان و سپهسالار وی بود ) سپرد و دستور داد طفل رانابود کند .
هارپاگ هم می دانست که ممکن است روزی ماندانا انتقام فرزند خود بگیرد و هم اینکه از سر پیچی از دستور شاه هراس داشت, بنابر این کوروش را به یکی از چوپانهای شاه به نام میترادات (مهرداد) داد و از وی خواست بدستور شاه طفل را میان جنگل رها کند .
چوپان فرزند را به خانه برد و همسر وی که تازه صاحب فرزندی مرده شده بود به شوهرش اسرار ورزید که طفل را نگه داشته و فرزند مرده خویش را به جنگل برده و جسد تیکه شده وی را به هارپاگ دهند بدین ترتیب انها سرپرستی طفل را به عهده گرفتند .
یک روز کوروش که پسر چوپان معروف بود با امیرزادگان بازی می کرد و آنها کوروش را در بازی به شاهی قبول کردند و چون پسر آرتم(یکی از شاهزادگان)ازک وروش فرمانبرداری نکرد کوروش دستور داد وی را تنبیه کنند پسر آرتم نیز موضوع را به شکایت به پدر و پدر نیز به شاه گفته که پسر چوپان فرزندش را تنبیه کرده . شاه نیز چوپان و کوروش را احضار کرده و از ایشان در خصوص عمل کوروش سوال کرده و کوروش نیز در پاسخ به شاه گفته آنها مرا به شاهی پذیرفتند چون او از من فرمانبرداری نکرد او را تنبیه کردم حال اگر شایسته مجازات هستم تصمیم با شماست.
شاه از دلاوری کوروش و شباهتش با خود به فکر افتاده و چون زمان رها کردن فرزند دخترش به جنگل با سن کوروش برابر بوده آرتم را قانع کرده و از چوپان در خصوص پدر مادر کودک سوالاتی کرده و چون به جواب قانع کننده نرسیده تحت شکنجه از وی اعتراف گرفته و هارپاگ را احضار کرده و چون او چوپان رادید موضوع را فهمیده و به شاه گفت می خواستم هم دستور شما را اجرا کرده باشم و هم اینکه مرتکب قتل فرزند دخترت نشده باشم.

بدین ترتیب کوروش در دربار کمبوجیه اول اخلاق والای انسانی پارس ها و فنون جنگی و نظام پیشرفته آنها را آموخت و با آموزشهای سختی که سربازان پارس فرا می گرفتند پرورش یافت.
گفتنی است مرحوم علامه طباطبایی ذوالقرنین را که قرآن از او به عنوان حاکمی عادل و نیک سیرت یاد شده کوروش کبیر دانسته است .


 

 

شهریاری که نداند شب مردمانش چگونه به روز میرسد

 

گورکن گمنامی است که دل به دفن دانایی بسته است

 

مردمان من امانت آسمانند بر این خاک تلخ

 

مردمان من خان و مان من اند

کوروش بزرگ





ارسال توسط سورنا

         اینجا آفریقاست ...


ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 5 آبان 1390برچسب:افریقا,کنیا,شکار,,
ارسال توسط سورنا


ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 5 آبان 1390برچسب:ایوان مدائن,مدائن,,
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

پنج شنبه شب گذشته تعدادی از زنان تهرانی با پوشیدن لباس‌ های یکدست سرخ، برای یادآوری زنی به اسم یاقوت که سالها پیش به امید دیدار با معشوق خود لباسی سرخ رنگ به تن میکرد و در میدان فردوسی منتظر می ماند دور یکدیگر جمع شده بودند.

زنان سرخ‌پوش در میدان فردوسی تهران / عکسزنان سرخ‌پوش در میدان فردوسی تهران / عکس





تاريخ : سه شنبه 3 آبان 1390برچسب:سرخ پوش,سرخپوش,سرخ پوشان,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

بی تردید این عکس برای خود علی دایی هم بسیار جالب است، عکس نشان از روزهایی ساده و بدون آلایش است که در آن مهندسی جوان پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه صنعتی شریف دوران مقدس سربازی را طی می‌کرد تا کم کم به دروازه‌های شهرت برسد

26953_822.jpg





تاريخ : یک شنبه 1 آبان 1390برچسب:آلایش,بی آلایش,علی دایی,,
ارسال توسط سورنا
ارسال توسط سورنا

بنام خدا

شناسنامه‌دار شدن غارنشين ٧٠ ساله



سلیمان لطفی نیا :

 

اداره ثبت احوال فومن اعلام کرد: «برای عزيز نوروزی پرور جيرده، که ٥٠ سال است در يکی از غارهای کوچک منطقه‌ی جنگلی آليان فومن زندگی می کند، شناسنامه صادر کرده است.»

به گزارش آريا؛ محسن قربانی رييس اداره ثبت احوال فومن گفت: «اين مرد غارنشين ٧٠ ساله، شناسنامه‌ی خود را در ٢٠ سالگی گم کرده و کارت ملی وی نيز در چند روز آينده صادر می شود.»

خوراک اين مرد غارنشين از ميوه‌های جنگلی است و برای آن‌كه نان و ماست بخرد، هفته‌ای يک‌بار به روستای نزديک جای زندگی اش می رود.

بنابراعلام آموزش و پرورش فومن، وی، تا کلاس چهارم دبستان درس خوانده و در حال حاضر يک خواهر ٦٨ ساله دارد.






ارسال توسط سورنا
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی