به نام خدا
کوروش بزرگ در سفر به آمریکا |
|
|
|
خبرنگار امرداد - میترا دهموبد : |
نخستین اعلامیه حقوق بشر در نخستین سفرش به آمریکا در ٥ شهر از شهرهای این کشور به نمایش درخواهد آمد.
بنابر گزارش موزهی بریتانیا، یکی از نمادینترین یادبودها، فرمان کورش، در سال 2013 میلادی در 5 موزهی بزرگ در ایالات متحدهی آمریکا به نمایش درخواهد آمد. این نخستینبار خواهد بود که فرمان کورش بزرگ در آمریکا، در موزهها به نمایش درمیآید.
به گزارش «بریتیش میوزیوم»(موزهای که فرمان کورش از زمان پیداشدنش در ویرانههای بابل، در آن به نمایش درآمده است)، فرمان تاریخی کورش یکی از نامورترین یافتههایی است که از جهان باستان و گذر زمان، جان به در برده است.
فرمان کورش به خط میخی بابلی(از نخستین شیوههای نوشتن) به دستور شاه پارس، کوروش بزرگ (559-530 پیش از میلاد) به نگارش درآمده است.
این فرمان، نخستین لایحهی حقوق بشر است که آزادی مردمان در دین و آیین را در سراسر جهانشاهی (امپراتوری) ایران، نشان میدهد و اجازه میدهد تا آنانی که در بابل در اسارت هستند به سرزمین خود بازگردند. این فرمان در گسترهی تمدن بابل در دل عراق امروزی در سال 1879 در یکی از کاوشهای باستانشناسی پیدا شد و از آن زمان تاکنون در موزهی بریتانیا در نمایش است.
بنا به این گزارش بیش از ١٣٠ سال است که استوانهی کورش در موزهی بریتانیا در دست مطالعه است. این فرمان به عنوان نمادی از احترام به مردم و دینهای گوناگون، از سوی مردم سراسر جهان دارای ارج و ارزش است. این احترام تا بدانجاست که یک کپی از استوانهی کورش بر سردر ساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک است.
این فرمان پیش از این در سال ٢٠١٠-٢٠١١ به موزهی ملی ایران قرض داده شد که بیش از یک میلیون تن از آن بازدید کردند.
فرمان کورش بزرگ در نمایشگاهی همراه با ١٦ شی دیگر با عنوان «استوانه کورش و ایران باستان» در آمریکا به نمایش درخواهد آمد.
این نمایشگاه، نوآوریهایی را نمایش میدهد که نوآورانش حکومتهای ایرانی(در سالهای ٥٥٠ تا٣٣١ پیش از میلاد) بودهاند. ایران(سرزمین پارس) در آن زمان بزرگترین جهانشاهی(امپراتوری) شناختهشده بود.
منشور کوروش در ماه مارس به آمریکا برده خواهد شد و در موزهای در شهر واشنگتن، موزهی هنرهای زیبای هوستون، موزه متروپولیتن نیویورک، موزه هنر آسیایی سانفرانسیسکو و موزهای در لوسآنجلس به نمایش برای همگان در خواهد آمد.
نیل مک گرگور، مدیر موزه بریتانیا، گفت: «تقریبا میتوان گفت که استوانهی کورش بزرگ، تاریخ خاورمیانه آن هم در یک شی است و یک پل ارتباطی با گذشته است. اشیا میتوانند با گذر از زمان و مکان، سخن بگویند و این شی(استوانه حقوق بشر کورش بزرگ) با این ویژگی، باید تا جایی که امکان دارد به اشتراک گذاشته شود.»
|
نظرات شما عزیزان: