به نام خدا
|
|
|
|
خبرنگار امرداد - آفتاب یزدانی : |
«امرداد» پس از یک هفته دیرکرد، چاپ شد. دویستوهشتاد و ششمین شمارهی امرداد را از امروز، ٦ آبانماه از دکههای روزنامهفروشی میتوانید تهیه کنید.
این شماره به شادباش ٧ آبانماه، روز جهانی کورش بزرگ، با نوشتاری پیرامون آزاداندیشی و کاردانی کورش بزرگ، آغاز کرده است.
در این شماره، پیرو گزارشهایی که از کتابهای درسی تاریخ دورهی دبستان و دورهی راهنمایی در دو شمارهی پیش چاپ شد، گزارشی از حذفهای کتابهای تاریخ سوم دبیرستان، کار کردهایم. گزارش این کتاب درسی را که با نامِ «تاریخ معاصر ایران» به جمع کتابهای درسی کلاس سومیها میپیوندد اما در آن چندان هم خبری از مهمترین رخدادهای ایران معاصر نیست، میتوانید در این رویه بخوانید.
سخن نخست این شماره را با عنوانِ «از پای افتادهایم اما هستیم» در دومین رویهی امرداد می توانید بخوانید.
در سومین رویهی امرداد در این شماره گزارشی از یک آتشکدهی ساسانی خواهید خواند. این آتشکده پس از پایان جنگ ایران و عراق در روستایی از روستاهای کرمانشاه، آنگاه که مردم به روستا بازگشتند تا آن را از نو بسازند و ویرانیهای جنگ را درمان کنند از زیر خاک بیرون آمد. داستان این آتشکده و حال و روز امروزش را در این رویه میتوانید بخوانید.
«باور به پاکی چشمهها»، «استادکاران نامآشنای لوافی» از دیگر عنوانهایی است که در این رویه چشم به راه خوانندگانی است که به فرهنگ ایران، مهر میورزند. نامهای از میان نامههای شما خوانندگان امرداد از دیگر بخشهای چاپشده در این رویه است. همچون همیشه اگر تماس تلفنی با امرداد داشتهاید و پرسشی داشتهاید میتوانید پاسخهایتان را در همین رویه و در ستون، نگاه مردم بیابید.
چهارمین رویه در این شماره، ویژهی شاهنامهدوستان است. دراین رویه گفتوگویی خواندنی با یک نویسندهی نامآشنا خواهید خواند، نویسندهای که بیشتر او را با کتابهایی که برای کودکان و نوجوانان مینویسد میشناسیم. با محمدرضا یوسفی دربارهی کتاب «اگر بچهی رستم بودم» که برای نوجوانان نوشته شده اما بزرگترها را نیز شیفتهی خود کرده، به گفتوگو نشستهایم.
کتاب «فردوسی و هنر سینما» در این رویه در بخش «کتابشناخت» به شاهنامهخوانان معرفی شده است. در بخش داستانهای شاهنامه نیز میتوانید داستان را با ادامهی «پادشاهی گرشاسب» پی بگیرید.
در بخش «شهرسازی در شاهنامه» نیز اینبار میتوانید از «شارستان سورستان» که به دستور انوشیروان دادگر بنا شده، بخوانید.
«خط موسیقی از ایران به اروپا رفت»، «کراوات، واژهای ایرانی که بیگانه پنداشته میشود» و «پیوستگی و یکپارچگی آموزش» از عنوانهایی است که در رویهی اندیشه(پنجمین رویهی امرداد) میتوانید بیابید. «فارسی بگوییم و فارسی بنویسیم» و «گنج ایران چیست؟» از دیگر نوشتارهای این رویه است.
ششمین رویهی امرداد، ویژهی تاریخ و رخدادهای تاریخی است. در این رویه از کورش بزرگ خواهید خواند تا «پیشینهی تاریخی بحرین». به گواهی نوشتههای تاریخی در این نوشتار تلاش شده تا از نخستین دارندگان بحرین، سخن گفته شود.
در این رویه از «سرکوب یک آشوب» خواهید خواند. این آشوب، آشوبی است که ١٣ آبانماه سال ١٣٠٣ با شکست شیخخزعل پایان یافت.
«خاورشناسان و فرنگیانی که در ایران آرمیدهاند»، نوشتاری است که بر آن است تا در شمارههای پیشِ روی امرداد، هربار یکی از فرنگیانی که در ایران آرمیدهاند را بشناساند. در این شماره از «پررافاییل دومان» پارسیگوی دربار صفوی، سخن رفتهاست.
هفتمین رویهی امرداد، همچون همیشه ویترینی از خبرها و گزارشهای رویداده و یا پیشِ روی هازمان(:جامعه) زرتشتی است. در این رویه میتوانید گفتوگوی امرداد با مدیر کمیته، داور و مربی فراملی راگبی ایران بخوانید، میتوانید از نمایشگاه نقاشی پریچهر نامدار، از آتشکدهی صدسالهی پارسیان در کلکته و... بخوانید.
در هشتمین رویهی امرداد، «روز شمار تاریخ» چشمبه راه شما خوانندگان است. از لابهلای آن میتوانید با برخی رخدادهای تاریخی ایران آشنا شوید. «خوب است بدانیم»، «بازتاب»، «هنجار هستی» و «سخن بزرگ» دیگر بخشهای این رویه هستند. در بخش ایرانگردی اینبار نیز با این رویهی پایانی میتوانید سری به روستای «تیس» بزنید.
امرداد ٢٨٦ را میتوانید از روزنامهفروشیها تهیه کنید.
|
نظرات شما عزیزان: